Η μαγευτική πρωτεύουσα των Σποράδων

Σε μαγευτική τοποθεσία

Η Villa Soultani βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο χωριό Γλώσσα, σε μικρή απόσταση από καταστήματα και εστιατόρια και με άμεση πρόσβαση στον κεντρικό δρόμο. Η κοντινότερη παραλία (Λουτράκι) βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. Το Villa Soultani έχει θέα στην χωριό της Γλώσσας. Το σημείο ενδιαφέροντος Λαογραφικό Μουσείο Σκοπέλου όπως και το Λιμάνι Σκοπέλου είναι περίπου 21 χλμ μακριά. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Αεροδρόμιο Σκιάθου, σε απόσταση 18 χλμ από τη βίλλα.

Σκόπελος

Ανήκει στο σύμπλεγμα των Βόρειων Σποράδων και έχει τρία βασικά λιμάνια: της Σκοπέλου, του Αγνώντα και της Γλώσσας. Η πόλη της Σκοπέλου επίσης έχει χαρακτηριστεί με προεδρικό διάταγμα από το 1978 ως  παραδοσιακός οικισμός, κυρίως λόγω της αρχιτεκτονικής της , μείγμα διάφορων αρχιτεκτονικών ρυθμών που δίνει μια αρχοντική όψη στην πρωτεύουσα του νησιού. Το μεγαλύτερο «ατού» της Σκοπέλου είναι σίγουρα οι υπέροχες παραλίες της με τα τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά και το πράσινο των πεύκων να τις περικυκλώνει αλλά και η πλούσια γαστρονομία της.

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αντισταθεί και στην παραδοσιακή στριφτή τυρόπιτά της, η φήμη της οποίας έχει κάνει το γύρο όλης της Ελλάδας! Η ομορφιά της Σκοπέλου δεν άφησε ασυγκίνητους ακόμη και τους παραγωγούς του Hollywood που επέλεξαν να γυρίσουν εδώ την ταινία “Mamma Mia!”, καθιστώντας έτσι το νησί έναν καταξιωμένο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.Η περιήγηση στο νησί της Σκοπέλου είναι γιορτή για τον επισκέπτη, όαση για εκείνον που γυρεύει την ομορφιά σε κάθε του βήμα. Η ιστορία είναι ζωντανή και γιορτάζει με το σήμερα και το πάντρεμα αυτό  κάνει το νησί κάτι περισσότερο από έναν απλό τουριστικό προορισμό.